Independență Vie
Ca o companie independentă deținută de familie, scopul principal al Boehringer Ingelheim este acțiune sustenabilă, pe termen lung. Să atingi acest scop necesită finanțare și creștere organiză a corporației. Cultura corporatistă a Boehringer Ingelheim este bazată pe valori cacre au fost aplicate de la fondarea companiei în 1885.
![]() |
Nume: ALBERT BOEHRINGER Ce însemna independența pentru Albert Boehringer: |
SERVIREA OMENIRII
Purtând un costum obișnuit și o jachetă tradițională din stofă, stă gânditor la intrarea în C.H. Boehringer Sohn (CHBS) în 1930, privind camioane care pleacă din fabrică pentru a furniza clienților ultimele produse ale companiei, medicamentul cardiovascular Sympatol®. Omul modest de la poarta fabricii este nimeni altul decât consilierul de comerț în vârstă de 69 de ani, Albert Boehringer, fondatorul și deținătorul companiei, pierdut în gânduri în timp ce se oprește un moment pentru a lua în calcul călătoria lungă din spatele său.
CHBS, compania-părinte a Boehringer Ingelheim de astăzi a trecut prin vremuri dificile: precum hiperinflația din Germania anilor 1920 și ocuparea franceză a Rhinului de după Primul Război Mondial. După lansarea produsului lobelin®pentru afecțiuni respiratorii în 1921, a reușit în a crea un alt medicament Sympatol® eficient și disponibil pentru pacienți. Succesul acestor medicamente a asigurat independența financiară a companiei deținută de familie.
Fiul unei familii de antreprenori din Mannheim, în sud-vestul Germaniei, a început afacerea în circumstanțe mult mai simple – cu producerea compușilor chimici, precum acizii tartric și lactic. Totuși, câțiva ani mai târziu a devenit clar că Albert Boehringer a moștenit combinația perfectă de talent în afaceri: tânărul antreprenor a investit banii săi cu virtutea tradițională economică din Swabia și doar în zone specifice care au fost analizate; de exemplu, a cumpărat prima sa mașină la mâna a doua. Atunci când a avut loc criza de cărbuni din 1919 și producția era în risc să se oprească, a achiziționat o mină învechită. Angajații erau mereu prioritatea sa. În timpul Primului Război Mondial, de exemplu, a continuat să plătească salariile celor care s-au înrolat în armată, a introdus schema asigurării de sănătate pentru angajații companiei de la început, a oferit concediu plătit, o schemă de pensie a companiei și cazare avantajoasă pentru lucrătorii din fabrică și mult mai multe. Astfel de beneficii erau departe de a fi obișnuite în acele zile.
Ca principiu de bază, Albert Boehringer a recunoscut importanța oamenilor buni care lucrează pentru el, precum nepotul său Robert Boehringer, care a condus compania în Primul Război Mondial, sau Heinrich Wieland, văr al soției lui Albert Boehringer, Helene, care mai târziu a primit Premiul Nobel în chimie. Era important, de asemenea, pentru Albert Boehringer să știe că a sa companie era condusă de membri ai familiei. De aceea, la un stadiu incipient, fii și ginerele său s-au alăturat companiei. Astăzi, familiile Boehringer și von Baumbach, acum la a patra generație, continuă să conducă Boehringer Ingelheim. Producătorul acidului tartric în Nieder – Ingelheim s-a dezvoltat astăzi într-o companie farmaceutică internațională de succes. Poate că Albert Boehringer a prevăzut o astfel de dezvoltare în timp ce urmărea camioanele plecând din fabrica sa încărcate cu Sympatol® în 1930.
Acest articol a fost publicat în raportul anual 2013.